keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Ympäristö


Tällä kertaa, kun lumi oli vihdoin lähtenyt, oli aika tutkailla hetki myös mökin ympärillä olevaa tonttia. Pian on jo aika aloittaa valmistelut kesän koitosta varten, joten tämä oli nk. viimeinen silmäys asioihin, ennen tosi toimiin ryhtymistä.


Kaikenlaisia kivoja, vanhoja juttuja löytyi ja niistä voi ehkä tehdä jotain vielä vaikka pihan piristeeksi.


Ympäristökierroksen satoa: Tontilla kasvaa mm. koivuja, kuusia, mäntyjä ja haapoja. Yksi vanha tuomi on nurkalta lahonnut. Harmi, sillä se oli koko mökin symboli, kuten nimikin varmasti jo kertoo.
Ensi viikon loppuna olisi tarkoitus käydä toden teolla kiinni myös sisätilojen siivoamiseen. Paljon vanhaa, hylättyä tavaraa on vielä huoneissa. Vahinko, että suurin osa menee poltettavaksi, sillä mitään arvokasta ei noihin tavaroihin kuulu. Kun huoneet ovat suht ok kunnossa, niin pienemmässä huoneessa voi jo vaikka tilapäisesti yöpyä, kunnes kattoremontti alkaa. Sain jo väliaika tietoa, että hellaa ja leivinuunia ei tarvitsekaan purkaa, sillä ne toimivat lähes moitteettomasti. Vain uusi piippu pitää rakentaa, sillä entinen on ehkä noin kymmenen vuotta sitten purettu ja jätetty peltikaton alle sen estämiseksi, että lisää vesivaurioita ei tulisi. Piipun juuresta kun on vuotanut jo vuosia vesi vintille ja siitä keittiöön muurin reunaa myöten.Johonkin tänne koivikkoon tulee aikanaan rantasauna.Siitä on mukavan lyhyt matka myös jokirantaamme.Paljon on kuitenkin töitä tehtävä, että kaikki maaperä saadaan sellaiseen kuntoon, että näyttää mukavalta mökkiympäristöltä. Suunnitelmatkin ovat muuttuneet ja selkiytyneet tässä odotellessa. Parvi jää sellaisena tekemättä, kuin alkuun suunniteltiin. Samoin luovuimme hellan ja leivinuunin purkamisesta, sillä ne toimivat, niin miksi hävittää upeaa vanhaa kokonaisuutta. Parvi saattaa hyvinkin tulla varanukkumapaikaksi, mutta toisin, kuin alkuun sitä mietimme. Ehkä teemme ulkoapäin portaat ylös ja oven vintille. Se säästäisi valtavasti sisätilaa ja ei tarvitsisi sisäkattorakennelmiin tehdä minkäänlaisia muutoksia.


Ensi viikolla olen taas hivenen viisaampi (ja likaisempi), sillä edessä on työntäyteinen siivousviikonloppu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!