sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Maastotyöt



Nyt on sitten vihdoin jaon maastotyöt tehty ja tonttien väliset rajat vedetty. Rajapyykit on asetettu paikoilleen ja odotellaan lain määräämä aika, että jako voidaan suorittaa loppuun. En itse päässyt maastotyöpäivänä paikalle, mutta onneksi armas miesystäväni oli edustamassa minua/meitä ja mukana avaamassa rajalinjoja. Hieman arviolinjoja jouduttiin siirtämään, mutta periaatteessa kaikkien tontit pysyivät suhteellisen hyvin samanlaisina, kuin mitä perikunnan neljä alkuperäistä jäsentä ne olivat alun alkaen suunnitelleetkin.


Itse en ole vielä päässyt rajoilla kiertämään, joten ihan tarkkaa käsitystä minulla ei paalujen paikoista vielä ole. Toisaalta, eipä ole tarve muiden paaluista huolehtiakaan, kunhan omansa tietää. Meidän tonttimme rajat ovat osittain myös alkuperäisen tilan rajat, joten epäselvää minulle on vain kahden pyykin tarkka sijainti.


Ensi viikon lopulla olisi tarkoitus lähteä tarkastamaan missä rajat kulkee ja ihmettelemään sen myötä, että mitä minnekin sitten voisi tulevaisuudessa sijoittaa.



Tuossa vasemmassa reunassa, juuri kuvan ulkopuolella on yksi alkuperäinen rajapyykki ja kuusikon takana jonkin matkan päässä toinen - uusi. Siinä kohtaavat kolme jaettua osuutta toisensa pienellä alueella. Siihen kolmen tontin rajalle olemme suunnitelleet tulevaisuudessa rakentavamme jonkinlaisen talousrakennuksen. Tärkeää on se, että jokaiselle rajalle tulee lain mukaan olla vähintään 5 metriä. Sen lähemmäs rajaahan ei saa rakentaan. Meidän perinnönjakajien yhteisestä sopimuksesta kuitenkin varmasti onnistuu sekin, jos asia varmistetaan kirjallisesti, ettei jälkipuheita pääse syntymään. Nyt tuossa paikassa sijaitsee vain kesällä tekemämme puupino ja roskienpolttopaikka. Meidän tonttimme muoto on L-kirjain, todella hauskan mallinen, vaikkei ehkä niitä käytännöllisimpiä maastollisesti.


Odotan mielenkiinnolla, että vihdoin pääsen näkemään itse paikan päälle tarkat rajat ja tietysti ottamaan mahdollisimman paljon kuvia sieltä sun täältä. Virallinen jakoprosessin päätös ja lainvoimaistaminen tuskin tapahtuu kuitenkaan ennen kuin joskus ensi keväänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!