torstai 25. elokuuta 2011

Loma kuutamolla 2


Kesäkuun loppupäivät menivät kaikenlaisen puuhastelun ja lukuisten kyläreissujen merkeissä.


Juhannuspäivänä 25.6.2011 kävin pienellä kävelyllä järven rantamilla ja kuinka ollakaan, myös oman kylän julkkis sattui kavereineen tulemaan vastaan. Moikattiin tottakai ja Juhannukset toivoteltiin.Jussina pitää ehdottomasti kuvata myös Suomen kesään kuuluvia asioita. Ainakin pihamme heinäseiväs ja kesäinen metsätie sopivat hyvin tähän aikaan. Niin ja onhan meillä tuossa tontin rajalla juhannuskoivutkin sopivasti valmiina.Tontillamme kasvaa kaikkea kivaa ja kaunista.
Illalla isännän veli kävi tuomassa meille mieluisan yllärin, josta riitti herkuteltavaa pitkäksi aikaa.Iltagrillissä paistui myös kala.Toinen juhannuspäivä (26.6) aika kului kylävierailulla ja mökkikuvia ei juurikaan ehtinyt napsimaan.


Alkuviikosta (27-28.6) aloitimme mökillä eteisen tyhjentämisen. Tarkoitus oli saada vanhat, vinoon taipuneet tukipaalut poistettua ja kesän aikana uudet valettua tilalle. Meillä kun ei ole vielä valmista ulkorakennusta, niin eteisen tyhjennys oli urakka sinänsä, sillä olimme varastoineet aikalailla mm. painavia työkaluja ja -koneita sen nurkkiin.Välillä pisti nostaa hanskatkin kuivumaan.. Onneksi emme sentään laittaneet niitä naulaan.Iltasella ehti vähän kuvailemaankin ja tästä ruusurönsypensaasta pidän eritysesti, vaikkei se mikään kaunis varmaan monen mielestä olekaan, kun on aivan villinä saanut kasvaa minne tahtoo.Illan vietimme tavan mukaan taas rannalla auringonlaskua ihastellen, grillaten ja kuvia ottaen.Seuraava päivä (29.6) kului lähes samoissa merkeissä kuin edellinenkin, mutta koska oli isännän merkkipäivä, niin toki kävin poimimassa hänelle nimipäiväkukkia kahvipöytään.Lounaaksi söimme "englantilaisen aamiaisen" suoraan grillistä.Sitten mies lähti tapansa mukaan illalla kylän porukan kanssa pelaamaan jalkapalloa. Mukavasti ovatkin pienellä kylällä saaneet sakin innostumaan kahdesti viikossa paikanpäälle.Ja iltapesu ja upea auringonlasku kuuluivat tietysti ohjelmaan sinäkin iltana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!