sunnuntai 28. elokuuta 2011

Loma Kuutamolla 4


Viimeinen kolmannes lomasta jäljellä ja vielä niin paljon tekemistä.


Meillä oli suunnitteilla suuren pihakirppiksen järjestäminen seuraavalle viikolle ja sen kanssa touhusimme koko seuraavan viikon vaihteen. Onneksi saimme talkoo porukkaa kantamaan valtavan teltan paikalle ja kokoamaan sen. Samoin pöytien ja tuolien kantamiseen oli porukkaa mukavasti paikalla. Omien kirppistavaroidenkin paikalle tuominen oli luku sinänsä, sillä meillä oli paljon myös suurta ja painavaa tavaraa myynnissä. Koska oli tarkoitus, että muutkin voivat tuoda myytäväksi omia tavaroitaan, niin organisoin myös pöydät jokaiselle ja oman numerosysteemin, jonka avulla pystyin seuraamaan jokaisen myyntiä ja tilittämään kunkin rahat, kuten kuuluu. Kassan sain lainaksi kyläkaupalta ja se oli ihan kullan arvoinen apu se.


Kaiken tällaisen puuhailun vuoksi mökillämme ei tapahtunut juuri mitään ja kaikki romppeet ja roinat senkun koristivat pihapiiriämme juuri siellä, minne ne kuormasta milloinkin satuttiin purkamaan.Talkooväki töissäKatos jo paikoillaan ja sitten vaan seiniä rakentelemaan.Iltaisin ei jaksanut muuta, kuin ruokaa tehdä ja käydä rannassa pesulla.
Seuraava reilu viikko menikin sitten lähes totaalisesti pihakirppiksen hoitamisessa. Istuin myyjän paikalla 18-25.7. n. 9.30-18.00 joka ikinen päivä. Siinä ei paljon jäänyt aikaa, eikä energiaa muuhun puuhasteluun. Joitain kuvia kuitenkin siltäkin ajalta sain kokoon ja viimeisellä lomaviikolla sitten riennettiin kilpaa ajan kanssa kuin heikkopäiset, että ehdimme tehdä kaiken mitä piti ja käydä joka paikassa, missä vielä emme olleet ehtineet poiketa.


Kirppiksen ensimmäisinä päivinä kaikki eivät olleet vielä tuoneet tavaroitaan myyntiin.Iltaisin puhkiväsyneenä rakentelimme grillissä jotain syötävää. Niin hirveästi ei jaksanut panostaa siihen puoleen.Viikonlopulle (la-su) meillä oli suunnitelmissa järjestää myös muurikkalettumyyntiä. Isäntä toimi hovipaistajana ja hyvin taas kaupaksi kävivätkin.Lauantaina saimme mukavan porukan lettukahville ja he jättivät muiston käynnistään kaupan parkkipaikan asfalttiin. Mekin saimme käydä tekemässä oman puumerkkimme kuvaan. Minä piirsin kukan ja isäntä auton - kuinkas muuten?`:)
Kun seuraavalla viikolla olimme vihdoin tiistain maissa saaneet suurimman osan tavaroista pois myyntikatoksesta, niin silloin oli taas aikaa muullekin touhulle. Isäntä kavereineen lähti kaivinkoneen huoltohommiin. Vanhaa, kauan seisonutta konetta yrittivät jääräpäisesti käyntiin niin kauan, että vihdoin se onnistui ja työ palkittiin. Kamalat savut se kyllä ampaisi ilmoille.Illalla vietimme aikaa kylän väen kanssa paikallisen nuorisoseuran baarissa istuskellen ja mukavia jutustellen. Ilmakin oli mitä upein.Loppuviikolla matkustimme vielä parin päivän reissulle isännän lapsuuden kotiin. Matkalla poikkesimme upean järven rannalla jätskillä ja kahvilla.Kun palasimme torstaina illalla mökille, oli perjantaina jo aika pakata ja lähteä kohti kotia. Niin se loma sitten taas meni, että hurahti. Onneksi vielä ehtisin mökille ainakin pari kertaa, ennen kuin tulee syksy ja kylmät yöt. Silloin mökki on taas jätettävä oman onnensa nojaan aina kevääseen saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!